Terapia nedureroasă a cariei

Caria dentară simplă sau complicată este cea mai frecventă afecţiune pentru care pacienţii se prezintă la Clinica Stomatologică CiarniDent, constituind prin complicaţiile ei şi principala cauză de pierdere a dinţilor.

Caria dentară poate fii definită ca o boală multifactorială, evidenţiidu-se prin distrucţia localizată a ţesuturilor dure dentare sub acţiunea microorganismelor. Caria apare la nivelul structurilor dure dentare (smalţ) şi avansează în profunzime, cu apariţia durerilor la rece şi dulce.

În acest stadiu destul de avansat, dacă nu se intervine prin tratarea cariei şi oburarea cavităţii (plombă), se ajunge la afectarea nervului cu îndepărtarea sa şi pierderea vitalităţii dintelui.

Caria poate fi simplă atunci când nu interesează pulpa dentară (nervul) sau complicată atunci când determină modificări ireversibile ale nervului dintelui care necesită devitalizarea dintelui afectat.

Caria dentară se identifică prin culoarea maronie care însoţeste înmuierea dentară sau chiar prin apariţia unei cavităţi în structura dintelui.

Diagnosticele incomplete şi tratamentele necorespunzătoare sau parţiale vor duce la un preţ iniţial mai scăzut, care va creşte exponenţial pe termen lung .

Tratamentul cariei este complet nedureros.

În general pentru a evita orice fel de durere cauzată de curăţarea dintelui afectat se face tratamentul carios se realizeză sub anestezie locală simplă şi este complet nedureros.